Till Start

Vårdgivarguiden

Brödsmulenavigering

Vårdgivare och vaccinatörer har en viktig roll i att uppmana berörda invånare att vaccinera sig och kan redan nu förbereda sig inför vaccinationsperioden. Som stöd för detta finns kampanjmaterial att ladda ned och beställa. Dels affischer att sätta upp på mottagningen dels stillbilder och filmer för väntrumsskärmar.

Rekommenderade grupper kan vaccinera sig mot influensa och covid-19 samtidigt om så önskas från 15 oktober till och med 31 december. Därefter finns möjlighet fram till 28 februari 2025, men med begränsad kapacitet. Rekommenderade för vaccination är personer födda 1959 eller tidigare, gravida efter vecka 12 och de som ingår i medicinska riskgrupper.

För att underlätta för invånarna är det också viktigt att vårdgivare och vaccinatörer säkerställer att information om öppettider, adress och bokningsmöjligheter stämmer i alla kommunikationskanaler. Det gäller till exempel kontaktkort på 1177.se, webbsidor och telefonsvarare.

Från 15 oktober till slutet av december genomförs kampanjen med annonsering i bland annat bussar, tunnelbanor och lokaltidningar. Information om vaccinationsperioden sprids också via Region Stockholms egna kanaler och via samarbeten med externa aktörer. Dessutom skickas sms ut till personer födda 1959 eller tidigare som har appen Alltid öppet.

Här hittar vårdgivare och vaccinatörer kommunikationsmaterial och information om vaccinationsperioden som pågår till 31 december.

Kommunikationsmaterial om vaccination mot influensa och covid-19 att använda på väntrumsskärmar eller skriva ut och sätta upp på mottagningen.