Till Start

Vårdgivarguiden

Brödsmulenavigering

Denna förändring kommer se olika ut för vårdgivare på grund av olika förutsättningar. Använder ni Rapp idag behöver verksamheten övergå till andra alternativa system för att uppfylla avtalskrav på digitala förmågor.

Rapp används idag för att rapportera vårddata till Gemensamt vårdregister (GVR) och för att registrera väntetider i Centrala väntetidsregistret (CVR). Varje verksamhet bestämmer själv vilken tjänst som ska användas för rapporteringen av vårddata.

En utredning 2023 föreslog att Rapp skulle avvecklas för att följa hälso- och sjukvårdsförvaltningens strategi för resurseffektivitet, kvalitet och säkerhet. Minskande användning av Rapp samt högre krav på förvaltning och utveckling har lett till en obalans mellan kostnad och nytta. 

Tidplan för avveckling

Avvecklingen av Rapp kommer att pågå mellan tredje kvartalet 2024 till och med tredje kvartalet 2025. Hela processen, från beslut till avslut, beräknas ta cirka 12 månader vilket ger berörda vårdgivare gott om tid att ställa om.

Kontakt

Kontakta din avtalsansvarig om du har frågor som rör avtal och verksamhetsfrågor. För teknisk support för system som ägs av hälso- och sjukvårdsförvaltningen kan du kontakta Serviceförvaltningens servicedesk. För annan teknisk support, exempelvis utanför hälso- och sjukvårdsförvaltningen, ska du kontakta respektive systemleverantör.

Läs mer om Rapp

Rapp används av barnmorskemottagningar och privata vårdgivare som inte är anslutna till ett journalsystem för att rapportera vårdkontakter till Gemensamt vårdregister, GVR.