Till start

Vårdgivarguiden

Brödsmulenavigering

Beläggningsportal för sjukvården, Belport, är en e-tjänst som används av sjukvårdspersonal för att kunna se beläggningssituationen för avancerad sjukvård i hemmet, ASIH.

För att välja en ASIH-vårdgivare att remittera till går du till Belport och väljer vårdgivare. Information om vårdgivarnas möjligheter att ta emot patienter uppdateras dagligen. I Belport hittar du som remittent vårdgivare för ASIH inom det geografiska område där patienten vill vårdas.

Prata med patienten om vårdvalet och ta reda på var någonstans patienten vill bli vårdad. Du laddar sedan ner, fyller i och skriver ut en vårdvalsblankett:

Remittering till ASIH

Vid remittering till ASIH är det viktigt att säkerställa rätt vårdnivå. Du som remittent ska säkerställa att patienten tillhör målgruppen för ASIH samt uppfyller bedömningskriterierna.

Stockholms län är uppdelat i åtta geografiska områden för att vårdgivaren ska hinna nå patienten inom 30 minuter. ASIH-vårdgivare får endast ta emot patienter inom det eller de områden som vårdgivaren är godkänd i. Patienten väljer mellan de vårdgivare som är godkända inom det område som patienten får ASIH-vård i.

Kontakt

För frågor om Belport samt teknisk support

Relaterad information

Gäller komplexa, symtomlindrande och medicinska insatser dygnet runt i hemmet. Ansökningshandlingar, godkända vårdgivare, rapporteringsanvisning och kontakt.

  • Uppdaterad: 10 april 2024

  • Faktagranskad: 10 april 2024

  • Redaktör: Björn Larsson

  • Faktagranskare: Ninos Kerimo, hälso- och sjukvårdsförvaltningen