Brödsmule-navigation

Region Stockholms informationskampanj med budskap om att minska smittspridningen av det nya coronaviruset har sedan den startade under vecka 11 funnits på flera olika språk. Region Stockholm har sedan den 18 mars funnits ute på ett trettiotal olika orter i länet (Rinkeby, Fisksätra, Sollentuna, Rågsved, Älvsjö m.fl.) och delat ut information om covid-19 på andra språk till länets invånare.

Genom personliga möten och att finnas nära, i det lokala köpcentret, på medborgarkontor och vid moskéer nås invånare med information på sitt språk om hur de kan bidra till att minska smittspridningen av covid-19. Informationsmaterialet finns på 16 olika språk, bland annat arabiska, engelska, tigrinja, farsi, polska och somaliska.

Förutom de personliga mötena och ett stort fokus på att samverka med andra aktörer kring att nå ut med våra gemensamma budskap finns även samma information i olika kanaler såsom sociala medier, digitala skärmar ute på stan och i kollektivtrafiken, annonser i dagspress och online samt i radio och på TV.