Till start

Vårdgivarguiden

Brödsmule-navigation

I slutet av november kommer mer vaccin från Region Stockholms distributörer. Fram tills dess behöver hälso- och sjukvårdsförvaltningen prioritera vilka som kan få påfyllning.

Husläkarmottagningar prioriteras

De flesta mottagningar har fortfarande god tillgång till vaccin och har även fortsatt möjlighet att beställa mer. Husläkarmottagningarna prioriteras i fördelningen av vaccin, i enlighet med deras uppdrag om nära vård för invånare. Möjligheten att fortsatt kunna vaccinera sig på sin husläkarmottagning gör att våra mest sårbara invånare i mindre mån behöver röra sig längre sträckor och nyttja kollektivtrafik för att ta sig till sin vaccinatör.

Det innebär att andra vaccinatörer inte alltid kan få de mängder vaccin som de har önskat och beställt.

Viktigt att riskgrupper vaccinerar sig

Nästan 300 000 vaccindoser har tidigare beställts från Region Stockholms distributörer. Totalt sett är alltså tillgången till vaccin fortfarande god i regionen och det är angeläget att personer inom riskgrupperna fortsätter att vaccinera sig och ges förtur under november, enligt tidigare rekommendationer. Om ni som vaccinatör har slut på vaccin är det därför av stor vikt att invånaren uppmanas att vända sig till annan vaccinatör.

Hänvisa till 1177.se

På 1177.se finns information om var invånare kan vaccinera sig. Om vaccinet på er mottagning tar slut är det därför viktigt att ni stänger tidböcker.

Läs mer