Till start

Vårdgivarguiden

Brödsmule-navigation

Det är aldrig för sent att börja vaccinera sig och även fortsättningsvis kommer vaccination erbjudas till alla som ännu inte tagit rekommenderat antal doser. Från och med 1 september rekommenderar Folkhälsomyndigheten en ytterligare påfyllnadsdos för personer som är 65 år eller äldre, samt för dem som har en ökad risk att bli allvarligt sjuka i covid-19.

Med start 17 augusti öppnas bokningen för 65+ och erbjudande om påfyllnadsdos skickas ut via sms till de som använder appen Alltid öppet. Utskicket görs enligt en ordning som beror på hur lång tid som gått sedan föregående dos. För riskgrupper öppnar bokningen av en ny påfyllnadsdos den 24 augusti. Drop-in-vaccination är möjlig för dessa grupper från och med 1 september.

Invånare mellan 18 och 64 år erbjuds en fjärde dos. Bokningen för denna grupp planeras öppna 29 augusti och drop-in-vaccination är möjlig från och med 12 september.

Region Stockholm har ett stort utbud av vaccinatörer och förstärker nu detta med en temporär mottagning i Kungsträdgården. Vaccination bokas via appen Alltid öppet eller telefonbokningen som är öppen alla dagar 08.00-19.00 och nås via nummer 08-428 429 30. Telefonbokningen finns tillgänglig på tio olika språk.

Samlingssida för regionens information om coronaviruset som orsakar sjukdomen covid-19.