Till start

Vårdgivarguiden

Brödsmule-navigation

För att välja ASIH-vårdgivare att remittera till går du in på Beläggningsportal för sjukvården - Belport och väljer vårdgivare. Information om vårdgivarnas möjlighet att ta emot patienter uppdateras dagligen. I Belport hittar du som remittent vårdgivare för avancerad sjukvård i hemmet, ASIH, inom det geografiska område där patienten vill vårdas.
Prata med patienten om vårdvalet och ta reda på var någonstans patienten vill bli vårdad. Du laddar sedan ner, fyller i och skriver ut vårdvalsblankett.

Ifyllningsbar vårdvalsblankett för ASIH kan laddas ner här.

Remittering till ASIH

Vid remittering till ASIH är det viktigt att säkerställa rätt vårdnivå. Du som remittent ska säkerställa att patienten tillhör målgruppen för ASIH samt uppfyller bedömningskriterierna.

Stockholms län är uppdelat i åtta geografiska områden för att vårdgivaren ska hinna nå patienten inom 30 minuter. ASIH-vårdgivare får endast ta emot patienter inom det/de områden som vårdgivaren är godkänd i. Patienten väljer mellan de vårdgivare som är godkända inom det område som patienten får ASIH-vård i.

Kontakt

För frågor om tjänsten samt teknisk support

Relaterad information

Gäller komplexa, symtomlindrande och medicinska insatser dygnet runt i hemmet. Ansökningshandlingar, godkända vårdgivare, rapporteringsanvisningar och kontakt.

  • Uppdaterad: 12 oktober 2021

  • Faktagranskad: 9 november 2021

  • Redaktör: Björn Larsson

  • Faktagranskare: Ninos Kerimo, hälso- och sjukvårdsförvaltningen