Brödsmule-navigation

Närakut Hötorget har öppet alla dagar kl. 08-22 och det finns både provtagning och röntgen i direkt anslutning till mottagningen. På närakuten kan vuxna och barn få vård för bland annat buksmärtor, akuta allergiska problem, sårskador och misstänkta frakturer. Invånarna kan alltid ringa 1177 för sjukvårdsrådgivning och hjälp att hitta rätt i vården. Adressen till Närakut Hötorget är Holländargatan 4.

Om länets närakuter

Region Stockholms ambition är att flytta ut vård närmare invånarna och samtidigt ge bättre plats på akutsjukhusen för dem som verkligen behöver akutsjukhusens alla resurser. Närakuterna är en viktig del av länets akutsjukvård. På närakuterna kan de färdigbehandla akuta sjukdomstillstånd som inte kräver akutsjukhusets resurser. Det vanligaste orsakerna till besök på närakuter är skador på hand- och fotleder. Statistik visar att besök för bland annat just dessa skador har minskat på akutsjukhusen.

Närakuter

Närakuten är en vårdform som i stor utsträckning kan omhänderta och färdigbehandla resurskrävande akuta sjukdomstillstånd som inte kräver akutsjukhusens resurser.