Brödsmule-navigation

Nu kan chefer på Karolinska universitetssjukhuset erbjuda medarbetare som är sjuka med hosta, snuva, halsont och/eller feber/sjukdomskänsla egenprovtagning för covid-19. Provtagning kommer inom kort att vara möjlig även för medarbetare inom den övriga vården. Inom kort öppnar också ett antal drive in-stationer för medarbetare som har bil och mår så bra att de kan köra dit och provta sig i bilen.

De som först erbjöds egenprovtagning är medarbetare som arbetar nära de mest utsatta invånarna på SÄBO, LSS-hem, personal som arbetar inom ASiH, specialiserad palliativ slutenvård (SPSV), geriatrisk vård samt ambulanssjukvård. Även medarbetare på akutsjukhusen Danderyds sjukhus, Sankt Görans sjukhus, Södersjukhuset, Norrtälje sjukhus och Södertälje sjukhus kan provta sig hemma. Egenprovtagning är möjlig för medarbetare inom vård och omsorg i offentlig så väl som i privat regi.

Regionen har även som mål att kunna erbjuda länets kommuner en säkrad process för egenprovtagning av omvårdspersonal utöver anställda på SÄBO och LSS-boenden.

Det pågår även ett antal provtagningsstudier inom vården nu.