Till start

Vårdgivarguiden

Brödsmule-navigation

Region Stockholm går nu in i slutfasen i vaccinationsfas 2 och öppnar bokningen även för gruppen som är född 1956 eller tidigare. Vaccinationerna görs av tio separata vaccinationsmottagningar och de kompletterar länets över 200 vårdcentraler. Tiderna till vaccinationsmottagningarna bokas via appen Alltid Öppet och för bokning behövs Bank-id eller Freja e-id plus.

Vaccinationstider på vårdcentraler kan från och med måndag bokas via telefon samt via webb eller app, beroende på vad mottagningen erbjuder. Mer information kring bokningen finns på 1177.se.

Bra fart och kapacitet på vaccinationerna

I länet har nu över 407 000 vaccinationer registrerats. Mer än 88 procent, respektive 75 procent, av grupperna 80-plus och 75 till 79 år har fått en första vaccindos. På lite drygt en vecka har också över 37 procent av gruppen 70 till 74 år fått en första vaccindos.

- Vi har bra fart nu och därför har vi beslutat att öppna bokningen även för gruppen som är född 1956 eller tidigare. De kan redan nu boka sin vaccintid på någon av de tio separata vaccinmottagningarna eller på måndag kontakta sin vårdcentral för att boka tid där. Jag uppmanar de som har möjlighet att boka tid digitalt på en vaccinationsmottagning att göra det eftersom det avlastar vårdcentralerna och telefonbokningen. Att vi nu går vidare i fasen innebär att fler åldersgrupper erbjuds vaccin eftersom de olika faserna överlappar varandra, säger vaccinsamordnare Magnus Thyberg.

Vaccinationsmottagningarna har en kapacitet på över 12 500 tider och just nu finns lediga tider. För att vaccinera så smittsäkert som möjligt behöver alla vaccinationer förbokas. Det går inte att besöka en husläkar- eller vaccinationsmottagning för en drop-in tid.

Även personer i tidigare faser, eller äldre åldrar, fortsätter att vaccineras, däribland personer som bor på särskilda boenden, de med hemsjukvård eller hemtjänst samt de som är födda 1951 eller tidigare.

Information om vaccinationsmottagningar

Region Stockholm har tio separata vaccinationsmottagningar som kompletterar vaccinationerna vid länets över 200 vårdcentraler. Vaccinationsmottagningarna har hög kapacitet och är spridda inom länet. De finns på följande platser:

  • Kulturarenan Fållan i Johanneshov. Öppnar den 16 april.
  • Karolinska Universitetslaboratoriet i Solna.
  • Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge.
  • Kistamässan i Kista.
  • Sabbatsbergs sjukhus i Stockholms innerstad.
  • Torvalla IP i Haninge.
  • Tullportsgatan i Norrtälje.
  • Odengatan 65 i Stockholms innerstad.
  • Kommunhuset i Täby.
  • Stockholmsmässan i Älvsjö.