Till start

Vårdgivarguiden

Brödsmule-navigation

Hälften av länets invånare över 18 år har vaccinerat sig med två doser mot covid-19. Men när den mer smittsamma deltavarianten av viruset ökar, behöver ännu fler vaccinera sig.

- 50 procent av den vuxna befolkningen i länet är ännu inte vaccinerad med två doser. Det är extra angeläget att invånarna vaccinerar sig med två doser när smittspridningen nu ökar och domineras av deltavarianten. Mot deltavarianten krävs två doser för att få ett riktigt bra skydd mot allvarlig sjukdom. Därför är det angeläget att så många som möjligt vaccinerar sig och därmed kraftigt minskar risken att bli svårt sjuk till följd av covid-19. Vi vill inte att ännu fler covid-patienter ska tvingas läggas in för vård på våra sjukhus igen, säger Magnus Thyberg, vaccinationssamordnare Region Stockholm.

Med start på måndag den 9 augusti kommer även de som är födda 2005 eller tidigare att kunna boka vaccination. Brev kommer att skickas hem till dem som är födda 2005 och 2004 och till deras vårdnadshavare. Mer information kommer att finnas på 1177.se i samband med att bokningen öppnar.