Till start

Vårdgivarguiden

Brödsmule-navigation

-  I förra veckan släppte vi på för alla som är 18 år och som blivit vaccinerade med sin andra dos i maj eller tidigare. Nu erbjuder vi den tredje dosen till alla som fick sin andra dos 15 juni eller tidigare och som är 18 år fyllda. Som vi har berättat så fortsätter vi att succesivt släppa på möjligheten att boka sin påfyllnadsdos för fler grupper och personer. Vi planerar för att ge alla över 18 som väntat 6 månader möjlighet att boka sin påfyllnadsdos redan nästa vecka, säger regionens vaccinationssamordnare Magnus Thyberg.

Region Stockholm planerar för att det ska finnas kapacitet för att öppna upp bokningen för påfyllnadsdos vecka 1 för alla över 18 år som vaccinerats med sin andra dos för mer än sex månader sedan. Invånarna hittar all information på 1177.se och bokar precis som vanligt via appen Alltid Öppet eller telefonbokningen. De som tidigare använt appen får ett SMS när det är möjligt att boka påfyllnadsdos. Vissa vaccinationsmottagningar har drop-in tider och tar nu emot för vaccination av dos ett och två samt för påfyllnadsdosen. Information om mottagningarnas och vaccinationsbussarnas drop-in-tider finns på 1177.se.

Det är nu tre olika grupper av invånare som kan boka påfyllnadsdos:

  • Personer födda 1956 eller tidigare som tog andra dosen för minst fem månader sedan
  • Personer födda 1957-1961 som tog andra dosen för minst sex månader sedan
  • Personer som fyllt 18 år och som tog andra dosen 15 juni eller tidigare

Vaccinatörer med drop-in-mottagning behöver alltså säkerställa att något av dessa villkor är uppfyllda innan vaccination med påfyllnadsdos.