Till start

Vårdgivarguiden

Brödsmule-navigation

-    I förra veckan släppte vi på för alla som är 18 år och som blivit vaccinerade med sin andra dos 16 maj eller tidigare. Vi kan nu erbjuda den tredje dosen till alla som fick sin andra dos i maj månad och som är 18 år fyllda. I närtid kommer vi också att kunna öppna upp för fler grupper och personer, säger regionens vaccinationssamordnare Magnus Thyberg.

Region Stockholm planerar för att det ska finnas kapacitet för att öppna upp bokningen vecka 3, för påfyllnadsdos för alla över 18 år som vaccinerats med sin andra dos för mer än sex månader sedan.

Invånarna hittar all information på 1177.se och bokar precis som vanligt via appen Alltid Öppet eller telefonbokningen. De som tidigare använt appen får ett SMS när det är möjligt att boka påfyllnadsdos. Vissa vaccinationsmottagningar har drop-in tider och tar nu emot för vaccination av dos ett och två samt för påfyllnadsdosen. Information om mottagningarnas och vaccinationsbussarnas drop-in-tider finns på 1177.se.

Det är nu tre olika grupper av invånare som kan boka påfyllnadsdos:

  • Personer födda 1956 eller tidigare som tog andra dosen för minst fem månader sedan
  • Personer födda 1957-1961 som tog andra dosen för minst sex månader sedan
  • Personer som fyllt 18 år och som tog andra dosen i maj eller tidigare

Vaccinatörer med drop-in-mottagning behöver alltså säkerställa att något av dessa villkor är uppfyllda innan vaccination med påfyllnadsdos.

Mer information