Till start

Vårdgivarguiden

Brödsmule-navigation

Invånare som har symtom på covid-19 som inte går över på 24 timmar uppmanas att gå in på 1177.se för att få veta hur de beställer ett hemtest för covid-19. Test för pågående infektion kan även göras som ett drive-in test vid en mobil provtagningsstation dit personen tar sig med bil. Personer som bor i Stockholms län, men som saknar bank-id, inte har något personnummer eller har skyddad identitet ska kontakta sin vårdcentral som då hjälper personen vidare. Testet är kostnadsfritt för personer folkbokförda i Stockholms län.

Det finns även en mobil provtagningsbuss där invånare med symtom på covid-19 i Tensta och Husby kan bli provtagna utan att boka tid.

Hemisolering för den som bor med någon som har covid-19 är en viktig åtgärd för att minska smittspridningen. Annonser om hemisolering lyfter fram vikten av att alla i hushållet stannar hemma om någon fått covid-19.

Kampanjen syns på flera olika språk i digitala kanaler såsom Facebook, på utomhustavlor samt i lokalpress.  Delar av kampanjen har sedan mars funnits på ett antal olika språk, vissa delar på upp till 35 olika språk och dialekter.