Till start

Vårdgivarguiden

Brödsmule-navigation

Invånare som är 80 år eller äldre är prioriterade för vaccination inom Region Stockholm i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Personalvaccination har pausats för att kunna erbjuda fler av de äldsta vaccination.

Som en försiktighetsåtgärd pausade Folkhälsomyndigheten den 16 mars användningen av Astra Zenecas vaccin för att utreda rapporterade biverkningar. Utredningen är klar och Folkhälsomyndigheten gav den 25 mars beskedet att vaccinet fortsatt rekommenderas till målgruppen 65 år och äldre. Region Stockholm återupptar därför vaccinationerna med Astra Zenecas i enlighet med Folkhälsomyndighetens beslut.

Under pausen har lagret av Astra Zenecas vaccin fyllts på. Några av de vaccinatörer som tidigare vaccinerat personal ställer nu om sin verksamhet och erbjuder istället invånare födda 1941 eller tidigare vaccination. Det innebär att dessa invånare nu kan boka tid för vaccination även på mottagningarna på Sabbatsberg och KUL vid Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Även Vaccin Direkt har öppnat vaccinationsmottagningar på Täby kommunhus och Stockholmsmässan i Älvsjö. Tidsbokning hos de tillkomna vaccinationsmottagningarna görs via appen Alltid öppet.

All information som invånarna behöver för att boka finns på 1177.se.