Till start

Vårdgivarguiden

Brödsmule-navigation

Länsstyrelsen kommer nu samordna arbetet med länets kommuner och elevhälsan så att vi kan erbjuda skolorna som har elever som är 12–15 år att externa vaccinatörer kan vaccinera eleverna i skolan.

- Jag uppmanar alla vårdnadshavare att prata med barnet och tacka ja till erbjudandet om vaccination. Vaccination är det mest effektiva sättet att skydda sig själv och andra och nu har Folkhälsomyndigheten rekommenderat det för alla över 12 år, säger Magnus Thyberg, vaccinsamordnare i Region Stockholm.

Barnet/vårdnadshavare kommer att få information om hur det går till att anmäla intresse, hälsodeklarera och underteckna samtycke. Vaccinationen är givetvis även för denna grupp frivillig och kostnadsfri.

- Det är många elever som ska erbjudas vaccination vid länets skolor så det kommer att ta en tid innan alla har hunnit erbjudas vaccination. För den som har fyllt 12 år upp till födda 2006 och har behov att vaccineras fortare kommer det att gå att vaccineras vid vissa av länets vaccinationsmottagningar, fortsätter Magnus Thyberg.

Från och med 20 september kommer information om hur man bokar tid för den här gruppen att finnas på 1177.se.