Till start

Vårdgivarguiden

Brödsmule-navigation

Provtagningskit hämtas och lämnas på Södertälje sjukhus Rosenborgsgatan 8 – 10, vid entré till hus 18, på innergården. Erbjudandet gäller all personal inom vård och omsorg. 

Provet registrerar man på plats med hjälp av en QR-kod och smartphone, samt BankID. Man behöver inte göra någon beställning i förväg via Alltid öppet-appen.

Lådan är placerad utomhus. Alternativet lämpar sig bäst för den som åker dit i egen bil. Då kan man provta sig själv sittande i bilen och lämna tillbaka kitet därefter. Kommer man gående bör man ta med kitet hem eller till annan lämplig plats för provtagning och sedan själv eller genom ombud lämna tillbaka det i lådan. Undvik kollektivtrafik om du har symtom på covid-19.

Varje dag, dygnet runt kan provtagningskit hämtas och lämnas på Södertälje sjukhus.

Det går fortfarande bra att som tidigare beställa hemtest i appen Alltid öppet vid symtom. Välj det alternativ som passar bäst. 

Det finns också lådor vid Karolinska Huddinge och vid "gamla" Karolinska i Solna. Läs mer i om placering och öppettider via länken "Provtagning medarbetare" nedan. 

Om provtagning för covid-19 för alla medarbetare inom hälso- och sjukvård i Region Stockholm och alla medarbetare inom äldreomsorgen.

Regionala riktlinjer för provtagning vid covid-19.