Till start

Vårdgivarguiden

Brödsmule-navigation

Invigning av BB S:t Göran äger rum fredag den 31 mars och från den 1 april kommer gravida som valt BB S:t Göran som önskad förlossningsklinik att föda på att tas emot på BB S:t Göran.

Förlossningsvården i Region Stockholm har sedan länge arbetat i nära samverkan med varandra. Förlossningsverksamheterna har ofta daglig kontakt för att på bästa sätt ta emot de blivande mammorna som ska föda. BB S:t Göran tar emot kvinnor som ska föda från graviditetsvecka 37+0. De har även specialistmödravård ditt de gravida som valt BB S:t Göran som önskad förlossningsklinik att föda på kan vända sig vid behov (från graviditetsvecka 22+0).

- Jag är glad att BB S:t Göran nu öppnar. Planering har pågått en längre tid inför denna start och att verksamheten nu öppnar upp är efterlängtat. BB S:t Göran är redan med i mycket av vårt gemensamma arbete som vi har med länets alla förlossningskliniker och vi ser fram emot att tillsammans med medarbetarna på BB S:t Göran fortsätta att utveckla förlossningsvården, säger Nicole Silverstolpe, förlossningssamordnare i Region Stockholm.

Förlossningsvård finns nu på följande sjukhus: Danderyds sjukhus, Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge, Karolinska Universitetssjukhuset Solna, BB Stockholm (Danderyds sjukhus), BB S:t Göran (S:t Görans sjukhus), Södersjukhuset samt på Södertälje sjukhus. BB S:t Göran kommer inledningsvis ha plats för cirka 2000 förlossningar per år.

Vägled gärna gravida som önskar information om mödravård och förlossning till 1177.se: