Till start

Vårdgivarguiden

Brödsmule-navigation

Invånarna bokar tid i appen Alltid öppet och där finns nu information om aktuella vaccinationer. I appen väljer man erbjudandet om vaccination mot covid-19. När man har besvarat hälsodeklarationen får man erbjudande om influensavaccination, om man tillhör en grupp som rekommenderas det. Det går också att boka genom att kontakta sin vårdcentral på det sätt man brukar eller boka tid på en vaccinationsmottagning via deras kontaktvägar.

Vaccination mot covid-19 är kostnadsfritt. Vaccination mot influensa är kostnadsfritt från och med den 7 november för de grupper som rekommenderas vaccination.

Kommunikationskampanj startar den 7 november

En bred kommunikationsampanj riktat till invånare startar den 7 november. Den omfattar flera olika kanaler, bland annat sociala medier, lokal-tv, annonser i lokaltidningar och paneler på bussar runtom i länet. Den 7 november skickas också ett sms eller en pushnotis ut från Alltid öppet (beroende på vilket notifieringssätt personen valt i appen) som påminner om vaccination.

Läs mer på kampanjsidan:

Information om kommunikationskampanjen säsongen 2023/2024.

Påminn invånare om vaccination

Du som vårdgivare är viktig för att invånare ska nås av erbjudandet om vaccination. Det är därför betydelsefullt att både vaccinatörer och andra vårdgivare påminner om vaccination med till exempel information i väntrum. Som en del av kampanjmaterialet finns affischer och innehåll till väntrums-tv att ladda ner eller beställa här på Vårdgivarguiden.

Du som är vaccinatör behöver också säkerställa att information om öppettider, adress och bokningsmöjligheter stämmer i alla era kommunikationskanaler så att invånare hittar rätt. Det gäller till exempel kontaktkort på 1177.se, hemsidor och telefonsvarare.

Kommunikationsmaterial om vaccination mot influensa och covid-19 att använda på webbplats, väntrumsskärmar eller skriva ut och sätta upp på mottagningen.