Till start

Vårdgivarguiden

Brödsmule-navigation

Kommunikationsampanjen startar den 7 november och omfattar flera olika kanaler, bland annat sms-utskick, sociala medier, lokal-tv, annonser i lokaltidningar och paneler på bussar runtom i länet. Avsändare för kampanjen är Region Stockholm och kampanjen hänvisar till en kampanjsida på regionstockholm.se, där invånare hittar mer information om var de kan vaccinera sig och hur man bokar tid.

De grupper som rekommenderas vaccination är personer som är 65 år eller äldre, gravida och de som har ökad risk för att bli allvarligt sjuka. Vårdgivare informerar de grupper som rekommenderas vaccination vid vårdbesök året om, men nu finns ett nytt material som påminner om att det är vaccinationstider. Det är viktigt att både vaccinatörer och andra vårdgivare påminner om vaccination med till exempel information i väntrum. Nu går det att beställa eller skriva ut fyra olika affischer i A4- eller A3-format: en med information om båda vaccinationerna, en om influensavaccination, en om covid-19-vaccination och en som riktar sig särskilt till gravida.

Utöver affischer finns också innehåll till väntrums-tv.

Informationsmaterialet hittar du på sidan för kampanjmaterial.

Kommunikationsmaterial om vaccination mot influensa och covid-19 att använda på webbplats, väntrumsskärmar eller skriva ut och sätta upp på mottagningen.