Till start

Vårdgivarguiden

Brödsmulenavigering

Vårdförbundet har sedan 25 april en blockad som innebär att deras medlemmar inte arbetar mertid eller övertid. Sedan klockan 11.00 den 4 juni pågår en strejk på Danderyds sjukhus, Karolinska Universitetssjukhuset och Södersjukhuset. Vårdförbundet har varslat om ytterligare strejk från och med 11 juni klockan 11.00. Den kan komma att omfatta ett antal vårdcentraler och närakuter som drivs i Region Stockholms regi.

Vården påverkas av de pågående konfliktåtgärderna. Inom regionen pågår ett intensivt arbete för att strejken i så liten utsträckning som möjligt ska drabba de patienter som har störst vårdbehov. Fokus är att värna patienterna och att upprätthålla akut vård och annan vård som av medicinska skäl inte kan vänta.

Det generella budskapet till invånare är att söka vård som vanligt och utgå från att planerade besök blir av om mottagningen inte hör av sig med annat besked. För dig som vårdgivare är det viktigt med tydlig information i de fall planerad vård påverkas. Tänk på att ha samstämmig och tydlig information i alla kanaler som till exempel telefonsvarare, webbsidor och kontaktkort på 1177.se.

Sidan Strejk och blockad samlar information om konflikten som stöd för dig som vårdgivare.