Till start

Vårdgivarguiden

ISO-kodsbeskrivning

Hjälpmedel för att kontrollera och hantera andra enheter, t.ex. inmatningsenheter.

Förskrivare

  • Arbetsterapeut
  • Fysioterapeut
  • Logoped

Förskrivningskriterier

Pinnar kan förskrivas för hjälp med inmatning på dator.

Förskrivs i

Beställningsportalen

Hjälpmedelsområde

Kommunikation, kognition, hörsel, synhjälpmedel

Fritt val av hjälpmedel

Nej

Behovstrappa och -trappsteg

Behovstrappa Kommunicera, steg 3. Att samtala.
Delaktiviteten avser att samtala både som avsändare och mottagare. Det kan vara både att prata och lyssna men även att läsa och skriva enkla meddelanden.

Välj kommun/stadsdel för aktuellt utbud där brukaren är folkbokförd

Pinnar

Artikelbenämning: Boll-Grepp
Bild: Visa bild
Kortbeskrivning: Boll - Grepp för kapacitiva skärmarFungerar med iPad, iPhone iPod Touch och alla andra kapacitiva pekskärmar.Storlek: 52mm i diameter och väger 113 gram
Leverantör: Picomed AB
Artikelbenämning: Litet Bollgrepp
Bild: Visa bild
Kortbeskrivning: Boll - Grepp för kapacitiva skärmar Fungerar med iPad, iPhone iPod Touch och alla andra kapacitiva pekskärmar. Storlek: 42,6 mm i diameter och väger 60 gram.
Leverantör: Picomed AB
Artikelbenämning: Pannpinne
Bild: Visa bild
Kortbeskrivning: En flexibel Pannpinne för huvudpekning.Pannpinnen levereras med tre olika längder på ”pekpinnarna” vilket ger dig möjlighet att välja den längd som bäst passar användaren.
Leverantör: Picomed AB
Artikelbenämning: Pannpinne Zygo AD-1
Bild: Visa bild
Kortbeskrivning: Pannpinne för manövrering eller för att peka med. Ställbar längd och riktning på pekdelen. Skymmer inte. Rattjustering av vidd.
Leverantör: Abilia AB
Artikelbenämning: Pannpinne Zygo AD-2
Bild: Visa bild
Kortbeskrivning: Pannpinne för manövrering eller för att peka med. Mindre storlek för huvudmått under 50 cm. Ställbar längd och riktning på pekdelen. Skymmer inte. Kardborrjustering av vidd.
Leverantör: Abilia AB
Artikelbenämning: Pek - Finger Stor
Bild: Visa bild
Kortbeskrivning: Tyget på Pek – Fingret är av ett konductivt material och finns i två olika utföranden: – Konformad gummikärna (Pek – Finger) – Rak cirkulär silikonkärna (Pek – Finger Stor) Pek – Finger Liten har en stark konformad gummikärna med innerdiameter som börjar på 16 mm (yttre omkrets: 50 mm). Pek – Finger Stor har en har en mjuk rak silikonkärna med innerdiameter 19 mm (yttre omkrets: 59 mm). På grund av sin konform ger Pek – Finger en lite längre förlängning jämfört med de andra fingrarna när den används.
Leverantör: Picomed AB
Artikelbenämning: Pek-Finger Formbar
Bild: Visa bild
Kortbeskrivning: Pek - Finger Formbart är en pekare/stylus som kan anpassa dig till dina personliga behov. Du kan ändra dess form om och om igen tills du hittar den perfekta passformen. Den behåller sin form tills du ändrar den igen och blir en naturlig förlängning av kroppen. Den är uppbyggd av en tunn kärna av aluminiumlegering som är inklämd mellan två lager skum med slutna celler Pek - Finger Formbart är stabil men otroligt lätta (ca 12 g), och erbjuder många variationer.
Leverantör: Picomed AB
Artikelbenämning: Pek-Finger liten
Bild: Visa bild
Kortbeskrivning: Tyget på Pek – Fingret är av ett konductivt material och finns i två olika utföranden: – Konformad gummikärna (Pek – Finger Liten) – Rak cirkulär silikonkärna (Pek – Finger Stor) Pek – Finger har en stark konformad gummikärna med innerdiameter som börjar på 16 mm (yttre omkrets: 50 mm). Pek – Finger Stor har en har en mjuk rak silikonkärna med innerdiameter 19 mm (yttre omkrets: 59 mm). På grund av sin konform ger Pek – Finger en lite längre förlängning jämfört med de andra fingrarna när den används.
Leverantör: Picomed AB
Artikelbenämning: Pek-Hand Formbar
Bild: Visa bild
Kortbeskrivning: Pek – Hand Formbar är en pekare/stylus som är forbar för att anpassas efter behov. Du kan ändra dess form om och om igen tills du hittar den perfekta passformen. Den behåller sin form tills du ändrar den igen och blir en naturlig förlängning av kroppen.
Leverantör: Picomed AB
Artikelbenämning: T-Grepp
Bild: Visa bild
Kortbeskrivning: Justerbart T – Grepp för kapacitiva skärmarFungerar med iPad, iPhone iPod Touch och alla andra kapacitiva pekskärmar.
Leverantör: Picomed AB

Inga produkter tillgängliga för andrahandsval

  • Faktagranskad: 1 december 2023

  • Redaktör: Anna Breuer

  • Faktagranskare: Anna Ericson, hälso- och sjukvårdsförvaltningen