Till start

Vårdgivarguiden

Brödsmule-navigation

Har ni ändrade öppettider eller stängt dagar under sommaren?

Då är det mycket viktigt att uppdatera uppgifterna i Elektroniska katalogen, EK.
Rätt uppgifter i EK är en förutsättning för att patienterna ska hitta rätt vård.

Den information som ni registrerar i EK är kopplat till flera informationskällor och system. Bland annat till 1177.se som är regionens huvudkanal till invånare och patienter för att de ska kunna söka information om vård och hälsa. Lika viktigt är uppdateringen för att underlätta för remittenter att hitta remissmottagarna.

Husläkarmottagningar se gärna till att denna text finns med på era kontaktkort:

"När husläkarmottagningen har stängt och du inte kan vänta går det bra att kontakta 1177 på telefon för rådgivning och hänvisning – ring telefonnummer 1177. Vid livshotande tillstånd ring 112."

Se vilka uppgifter som syns på din mottagning genom att söka upp din mottagning under sektionen Hitta vård som du hittar högst upp på 1177.se.

Hitta vård visar och gör en vårdenhet sökbar i landet; vårdutbud, vårdkvalitet, information om vilken vård som bedrivs samt info som vårdenheten vill delge.

Checklista inför sommaren

 • Ändra tiderna i EK både för telefon, när mottagningen tar emot patienter, samt tider utan tidsbeställning om öppettiderna förändras.
 • Ändra meddelande på mottagningens telefonsvarare om sjukvårdsrådgivning och hänvisa till numret 1177.
 • Kom i håg att ändra på informationen i EK när verksamheten drar igång igen som vanligt efter semestern.

Hitta vård visar och gör en vårdenhet sökbar i landet; vårdutbud, vårdkvalitet, information om vilken vård som bedrivs samt info som vårdenheten vill delge.

Katalog med uppgifter om personer, funktioner, enheter och verksamheter som har ett avtal med Region Stockholm. Hur du gör för att uppdatera informationen och hur den sedan visas.

Support

Har du en lokal EK-administratör på din arbetsplats så ska du i första hand vända dig till den personen. I andra hand kontakta serviceförvaltningens servicedesk.

Serviceförvaltningens servicedesk

Serviceförvaltningens it-portal

OBS! Om du är ansluten till SLLnet krävs även inloggning med eTjänstekort.

  • Uppdaterad: 19 maj 2022

  • Faktagranskad: 19 maj 2022

  • Redaktör: Britta Manninen

  • Faktagranskare: Daniel Erlandsson, Hälso- och sjukvårdsförvaltningen